Løkke lægger luft til rød blok i ny måling

Skrevet af admin

12/06/2015

Dagens topnyheder

Rød blok har fået et blåt øje i den seneste meningsmåling foretaget af Voxmeter for Ritzau.

Med 52,2 procent af stemmerne har blå blok med Lars Løkke Rasmussen (V) i spidsen lagt sig i front.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og hendes røde alliance står til at få opbakning fra 47,6 procent af vælgerne.

Omregnes støtten til de to lejre til mandater, kan Venstres formand skrabe 91 mandater sammen, mens den røde fløj ifølge målingen kan sætte sig på 84 af Folketingets pladser.

Den nye måling minder i høj grad om stillingen mellem blokkene, da Helle Thorning-Schmidt udskrev valg 27. maj.

Her stod regeringen og dens støttepartier til at få 47,4 procent af vælgernes stemmer, mens blå blok lå i førerpositionen med 52,6 procents opbakning.

I løbet af valgkampen har rød blok - særligt hjulpet på vej af blandt andet fremgang til Socialdemokraterne og det nye parti Alternativet - dog halet ind på de borgerlige partier og løbende taget en bid af føringen.

Den tendens synes dog ikke længere at være gældende i den seneste måling.

Folketingsvalget 18. juni vurderes dog fortsat at blive en gyser, og støtten til henholdsvis rød og blå blok har peget i begge retninger. Mest kendetegnende er, at der har været stort set dødt løb mellem lejrene i den seneste tid.

Voxmeters seneste måling er foretaget blandt 1016 repræsentativt udvalgte personer over 18 år i perioden fra 9. til 11. juni.

Som altid er der en vis statistisk usikkerhed behæftet ved meningsmålingen. Voxmeter har opgjort den til mellem 0,2 og 2,7 procentpoint, alt efter partiernes størrelse.

/ritzau/