Løkke lover færre asylansøgere

Skrevet af admin

09/06/2015

Dagens topnyheder

Lars Løkke Rasmussen (V) er overbevist om, at Venstre - hvis partiet kommer til magten efter valget - vil være i stand til at bringe antallet af asylansøgere i Danmark ned ved at indføre asylstramninger.

Det fastslår han på i forbindelse med, at Venstre tirsdag fremlagde en sin plan for, hvordan partiet vil sænke antallet af asylansøgere, der søger mod Danmark.

- Der er ingen tvivl om, at de her stramninger af opholdsvilkårene vil medføre, at der kommer færre asylansøgere, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Og der er ingen tvivl om, at hvis regeringen ikke havde lavet de mange lempelser, som den lavede, så havde vi slet ikke set, så dramatisk en udvikling, som vi har set.

Dermed giver Lars Løkke Rasmussen reelt et valgløfte om færre asylansøgere, hvis danskerne gør ham til statsminister ved valget i næste uge.

- Man kan regne med det her løfte: Vi vil ikke se passivt til, mens antallet af asylansøgere eksploderer, og vi kommer ikke til at lempe udlændingepolitikken, lyder det fra Venstres statsministerkandidat.

Venstre til blandt andet ændre reglerne, så flygtninge, der får asyl i Danmark, ikke skal have ret til kontanthjælp, men i stedet have en ny integrationsydelse, der starter på SU-niveau.

Det er et af flere forslag, som skal hastebehandles i Folketinget umiddelbart efter valget, hvis Venstre vinder, fastslår Løkke:

- Vi ved, at vi står over for en sommer, hvor vi vil se en massiv tilstrømning hen over sommeren, hvis vi ikke gør noget, siger Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/