Lotte Heise vred over sosu'ernes lave løn: 'Det er fandeme for ringe'

- Jeg har mødt langt flest søde sosu’er. De er dygtige, og de gør deres arbejde godt, og de er omhyggelige.

Den danske skuespiller og foredragsholder Lotte Heise har fået stor respekt sosu-assistenter, efter at hun på egen krop har mærket, hvor hårdt arbejdet i grunden er. Det skriver Avisen.dk.

Da hendes mor fik en blodprop, kom hun helt tæt på den kommunale ældrepleje. Det fortalte hun på Folkemødet forleden.

Hun blev chokeret over at opleve store problemer - blandt andet mangelfuld rengøring, for få bade og store forsinkelser, hvor hendes mor lå i sengen for længe. Derfor valgte hun selv at tage sig af sin mor i sit eget hjem, og her fandt hun ud af, hvor krævende det er at tage sig af et ældre menneske.

Hun har svært ved at forstå, sosu-assistener er så dårligt lønnet, når arbejdet er så hårdt.

- Det kunne vi snakke med politikerne om. Hvordan det kan være at et arbejde, der er så vigtigt, har så lav en løn? Det er fandeme for ringe. De skulle have en fortjenstmedalje, inden de blev 50, for der er de alligevel slidt ned, men det får de sgu ikke. Det får en eller anden åndssvag kaptajn med en polet på armen oppe hos dronningen, sagde hun fra talerstolen på Folkemødet på Bornholm.

Lotte Heise mener, at der mangler omtanke i den offentlige sektor. De mennesker, der bestemmer rammerne for sosu'ernes arbejde, er ikke klar over, hvordan arbejdet fungerer i praksis.

Hun foreslår, at de, der fordeler sosu-assistenternes tid og planlægger logistikken, kommer i erhvervspraktik, så de selv kan opleve, hvad arbejdet kræver.

Lotte Heise er ikke i tvivl om, at det er politikerne, der bærer ansvaret for de mange problemer i ældreplejen. Hun siger dog, at hun ikke selv har lyst til at træde ind i politik.

Følg Dagens Debat for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip