Lyngby åbner pokalturnering med derbysejr

12/08/2015

Første runde i den danske pokalturnering bød på et sjællandsk lokalopgør, da AB tog imod Lyngby. Gladsaxe-klubben tabte opgøret 0-3 og er ude af turneringen.

AB, som er rykket ned i 2. division, holdt ellers stand længe mod Lyngby, som i denne sæson går efter oprykning til Superligaen med David Nielsen som cheftræner.

Efter en halv times spil bragte Valon Ljuti Lyngby foran 1-0, og flere mål blev der ikke scoret inden pausen.

Første halvleg bød dog også på dramatik, da Lyngbys forsvarsspiller Mads Nordam bragede ind og tacklede AB'eren Rasmus Hansen. Nordam slap med et gult kort.

I anden halvleg afgjorde Lyngby kampen med to hurtige mål. Vito Hammershøj Mistrati scorede til 2-0 efter 51 minutter, mens den tidligere Brøndby-angriber Oke Akpoveta øgede til 3-0 fire minutter senere.

Ud over Lyngby gik også Silkeborg videre til anden runde i pokalen med en sikker 4-0-sejr ude over Holstebro.

Andreas Albers scorede to mål for Silkeborg i første halvleg, hvor også hjemmeholdets Christian Sørensen kom på tavlen. I anden halvlegs overtid cementerede Emil Scheel sejren.

Silkeborgs ligakonkurrenter Vendsyssel gik videre til anden runde med en 3-1-sejr ude over Jammerbugt FC, mens HB Køge vandt 5-2 ude over Avarta fra 2. division.

Næstved, som i denne sæson er rykket op i 1. division, vandt 4-0 ude over Bjæverskov.