Måling: Vælgerne dumper regeringen efter et år ved magten

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og resten af Venstre-regeringen har ifølge vælgerne ikke klaret sig godt i det første leveår.

Det viser en måling, som Norstat har lavet for Altinget.

Tirsdag er det et år siden, at Lars Løkke Rasmussen præsenterede sin nye regering, men 45 procent af vælgerne mener, at regeringen har klaret sit første år dårligt eller meget dårligt.

18 procent synes, at det er gået meget godt eller godt, mens 34 procent mener, at regeringen hverken har klaret sig godt eller dårligt.

Erik Holstein, der er politisk kommentator hos Altinget, synes, at især den manglende begejstring blandt de borgerlige vælgere er et problem.

- Tallene for Venstres vælgere siger alt: Når kun 13 procent af deres egne vælgere synes, det er gået "meget godt", så har man altså ikke ramt lige i skiven.

- Og blandt vælgere, der stemmer DF eller Konservative, er der ligefrem flere negative end positive, siger Holstein.

28 procent af DF's vælgere mener, at regeringen har gjort det dårligt eller meget dårligt, mens 22 procent mener, at regeringen har gjort godt eller meget godt.

Hos De Konservatives vælgere er det 32 procent, som vurderer, at regeringens første år er gået dårligt.

Bedre ser det ud hos blandt vælgerne hos Liberal Alliance - regeringens tredje støtteparti.

Her mener 37 procent, at regeringen har gjort det godt eller meget godt, mens kun 12 procent mener, at Løkke og regeringen har klaret sig dårligt eller meget dårligt.

Lars Løkke Rasmussen synes selv, at han og regeringen har klaret sig ganske udmærket. Det understregede statsministeren tidligere på måneden under Folkemødet i Allinge på Bornholm, hvor han gjorde status for regeringens første år.

- Jeg synes faktisk, at regeringen er mere fremkommelig end som så. Det kan godt være, at vi lige har været nede på gulvet en gang eller to, men vi er i fuld bevægelse. Vi har fået rigtig meget fra hånden.

- 42 store politiske aftaler har vi indgået i det knap et år, vi har været i regering. Det synes jeg, der er grund til at fejre, og det gør vi så i dag, sagde Løkke.

/ritzau/

Dagens Gossip