Målvogter håber på Balkan-tilstande i Boxen

De 12.000 tilskuere, der møder frem til hver eneste af håndboldkvindernes VM-kampe i Herning, skal smide hæmningerne og larme mere end normalt.

Sådan lyder opfordringen fra målvogter Rikke Poulsen inden premieren mod Japan i Boxen lørdag aften.

I håndbold kan hjemmebanen nemlig være en markant fordel, hvilket de danske spillere oplevede på egen krop ved VM i Serbien for to år siden. Her mødte danskerne værtsnationen i en kogende arena i Nis, hvor serberne vandt knebent med 23-22.

- Det var godt nok en fed oplevelse. Det var så vildt. Dernede kan publikum bare give den gas, og vi var virkelig i modvind, husker Rikke Poulsen

- Jeg håber, det bliver samme stemning til vores fordel, men danskerne har jo for vane at opføre sig ordentligt. Der er ikke så mange, der hænger ud over hegnet og sviner dommerne til. På den måde kan det godt være, det bliver lidt anderledes, siger hun.

Selv om håndboldspillere næsten altid hævder, at det motiverer dem at have et fanatisk publikum imod sig, kan tilskuerlarmen være en stor ulempe for modstanderholdet.

- Jeg håber, at folk er med på, at der engang imellem skal buhes ekstra højt af modstanderne, siger Rikke Poulsen.

Hvor stor betydning, publikum kan have, viser et eksempel fra sidste sæsons Champions League.

Her var Rikke Poulsen sammen med Viborg på besøg i Rumænien for at møde Baia Mare. Viborg fik aldrig et ben til jorden i det rumænske inferno og endte med at tabe med hele 22-32.

- Det var et helvede. Det er noget af det frygteligste, jeg har prøvet. Det var som at være i en ond drøm, du ikke kunne komme ud af, husker hun.

- Jeg kunne ikke engang høre, hvad jeg selv råbte. Vi blev bare blæst ud af den hal, siger Rikke Poulsen.

Danmarks VM-premiere mod Japan begynder klokken 20.45.

/ritzau/

Dagens Gossip