Magnussen: Jeg har fået meget ud af en dårlig weekend

Årets først Formel 1-grandprix er søndag blevet kørt i Melbourne. Den danske racerkører Kevin Magnussen fik officielt sit comeback i motorsportens kongeklasse og omsatte det til en 12.-plads.

Og selv om håbet var en placering i top-ti og point med videre i sæsonen, tager Kevin Magnussen fra Australien med en god følelse i maven.

- Det har ikke været en god weekend for mig.

- Der har været småproblemer, softwareproblemer, kontrolproblemer, der har drillet i bilen. Kvalifikationssystemet gik ikke min vej, jeg fik en punktering i ræset. Det var ikke min weekend, men jeg synes, at jeg har fået rigtig meget ud af den, siger Magnussen.

Et ændret sæt regler for kvalifikationen var ikke en fordel for danskeren, der umiddelbart fik kørt sig til en 15.-plads på startgridden. Den blev løftet til nummer 14, efter at Valtteri Bottas (Williams) fik fem strafpladser for et skift i gearkassen.

Magnussen startede selve Formel 1-løbet forrygende med flere overhalinger, men allerede ned mod tredje sving punkterede han og måtte se sit navn rasle ned i stillingen, mens han var i garagen for at få et nyt sæt dæk på bilen.

Danskeren sluttede på en 12.-plads og uden point, men han og Renault har fået fyldt op i vidensbanken.

- Jeg synes, at vi har forbedret rigtig mange ting, og vi har indset, at vi ikke er så langt bagud, som vi kunne tro. Eller jo, vi ved, hvor problemerne er, men vi er på vej. Det har været en opløftende weekend, siger Magnussen.

- Vi er lige uden for top-ti, men vi har en rigtig god bil.

- Jeg har fuld tiltro til, at Renault kommer med noget rigtig godt senere på sæsonen, men det er der ikke lige nu, siger han videre.

Nico Rosberg (Mercedes) vandt sæsonens første grandprix, mens holdkammerat Lewis Hamilton og Sebastian Vettel (Ferrari) var med på podiet som nummer to og tre.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip