Manchester United vinder over Swansea og afblæser krisen

11/01/2014

Manchester United fik lørdag aften en meget tiltrængt succesoplevelse, da det blev til en 2-0-sejr over Michael Laudrups Swansea hjemme på Old Trafford.

Dermed blev det en anelse mere behageligt at være Manchester United-træner David Moyes, der inden dagens kamp havde set sit mandskab tabe tre kampe i træk - blandt andet 1-2 mod Swansea i FA Cuppen.

Første halvleg var en jævnbyrdig affære. Det havde dog ikke været ufortjent, hvis værterne var gået til pause med en føring set i lyset af Adnan Januzajs frispark på overliggeren og Danny Welbecks kæmpechance 10 minutter før pausefløjtet.

Hjemmeholdets fans skulle dog kun vente til et minut inde i anden halvleg, før forløsningen indtraf.

Et hovedstød fra Shinji Kagawa blev flot pareret af Swansea-målmand Gerhard Tremmel, men Antonio Valencia stod klar og tyrede returbolden i nettet.

Godt 10 minutter senere brød jublen igen løs på Old Trafford, da United-angriber Danny Welbeck fikst styrede et indlæg i mål.

Målene løsnede for alvor op for hjemmeholdets spil, og angrebene gled i vanlig Manchester United-stil ned mod Swanseas forsvarsspillere.

Men uden de skadede stjerneangribere Wayne Rooney og Robin van Persie var det tydeligt, at skarpheden i det lille felt manglede hos hjemmeholdet. Og derfor måtte United nøjes med en sejr på 2-0.

På trods af sejren ligger "de røde djævle" fortsat på - en for dem meget uvant - syvendeplads i Premier League.

Swansea er fortsat på 13.-pladsen, men Laudrup og co har nu kun tre point ned til nedrykningsstregen.