Mand om voldtægtsoffer: Vi havde respekt for hinanden

En 31-årig mand, der er tiltalt for voldtægt af to logerende kvinder og drab på en tredje i Lyngby sidste år, havde - ifølge manden selv - et forhold til det ene offer.

Det forklarer han i Retten i Lyngby torsdag.

Kvinden flyttede ind hos manden i slutningen af april sidste år, og 8. maj anmeldte hun ham for voldtægt. Men ifølge manden havde hun frivilligt sex med ham.

- Vi havde begge et forhold til hinanden. Jeg fortalte, at jeg havde brug for omsorg, og hun gav mig omsorg, siger han i retten.

- Vi var ikke bare kærester. Jeg så hende mere som en søster og en mor. Vi havde respekt for hinanden, siger han.

Den tætbyggede mand er ledsaget af en tolk i retten. Han har boet i Danmark siden 2011, hvor han kom til landet fra Syrien.

Manden blev anholdt efter anmeldelsen om voldtægt, men Retten i Lyngby og Østre Landsret lagde dengang vægt på mandens forklaring om, at kvinden frivilligt havde haft sex med ham. Derfor blev han senere løsladt.

- Første gang, inden vi havde samleje, havde jeg lavet mad og købt vin. Vi startede med at holde om hinanden og kysse hinanden inde i stuen, siger den 31-årige.

Men ifølge den 29-årige kvindelige lejer, der beskylder den tiltalte for voldtægt, har de to ikke spist middag sammen, siger mandens forsvarer, Lone Refshammer, i retten.

Under voldtægten 8. maj, som manden er tiltalt for, truede han kvinden med en køkkenkniv og tog kvælertag på hende, står der i anklageskriftet.

Blot en måned efter - 13. juni - voldtog den 31-årige ifølge anklagen en anden logerende kvinde, og 27. juli kvalte han ifølge politiet en 48-årig kvinde fra Italien.

Den dræbte kvinde blev fundet i en kuffert i et krat i Kongens Lyngby.

Manden nægter sig skyldig i voldtægt og drab, men erkender vold med døden til følge, oplyser hans forsvarer, Lone Refshammer.

/ritzau/

Dagens Gossip