Mand overlever møde med isbjørn i Zoo i København

En mand er onsdag eftermiddag blevet reddet ud fra isbjørnenes indhegning i Zoo i København. Anlægget kaldes Den Arktiske Ring.

Ifølge politiet er der tale om en uligevægtig mand, som selv sprang ind til dyrene. Manden er sluppet fra episoden uden alvorlige skader, oplyser politiet til Ritzau.

- Der var kun én bjørn i anlægget, og lige så snart han sprang derind, så gik vores alarm, som aktiverede vores beredskab, og der kom skytter løbende fra haven, fortæller Jacob Munkholm Hoeck, der er presseansvarlig i Zoo, til Ritzau.

For at skræmme bjørnen væk fra manden, valgte skytterne at affyre gummikugler mod bjørnen, fortæller Jacob Hoeck.

- Det virkede også, men manden kom noget til skade, så han måtte hentes af ambulance. Vi har ikke overblik over, hvor alvorligt det var, men han kunne selv gå fra stedet med lidt hjælp, siger Jacob Hoeck.

Ifølge de foreløbige oplysninger er det muligt, at manden er blevet bidt af bjørnen. Hos Københavns Politi oplyser vagtchef Erik Gøtjse Larsen, at isbjørnen også trådte på manden.

Zoo oplyser, at man har iværksat psykologisk krisehjælp til publikum og personale, som overværede episoden.

Tidligere er det gået grueligt galt, når personer er trængt ind til dyrene i Zoo. Tilbage i 2012 mistede en 20-årig mand livet, da han blev dræbt af en tiger.

Politiet foretog i den forbindelse en lang række afhøringer for at klarlægge mandens færden. Hvad der nøjagtig var foregået blev dog aldrig opklaret, men man fastslog, at den unge mand var påvirket af cannabis.

/ritzau/

Dagens Gossip