Mand ramt af skud i benet under mystiske omstændigheder

En 20-årig mand er blevet ramt af et skud i benet, men hvordan det er sket, står indtil videre uklart for politiet.

- Vi er i gang med at undersøge en sag vedrørende en person, der er blevet ramt af skud, fortæller vagtchef Ole Vanghøj fra Midt- og Vestjyllands Politi søndag til Ritzau.

Fire mænd er anholdt i sagen, blandt dem er den sårede mand.

- Manden henvender sig på sygehuset i Holstebro og har et skudsår i benet. Han er ikke særlig meddelsom. Han har en kammerat med, og han er heller ikke særlig meddelsom, siger vagtchefen.

De to mænd kom til sygehuset i en bil natten til søndag, som det senere lykkedes politiet at finde frem til nord for Struer.

To mænd på henholdsvis 26 og 21 år i bilen er blevet anholdt i sagen. Det samme er den 27-årige kammerat, som var med inde på sygehuset.

- Den forurettede har sagt, at det er noget, han selv har gjort (skudt sig i benet, red.). Men det tror vi måske ikke helt på. Nu skal efterforskningen vise, hvad der er sket, siger Ole Vanghøj.

Den skudramte mand er blevet overført til sygehuset i Herning. Hans tilstand er ikke kritisk.

Politiet har ikke fundet noget våben og ved heller ikke, hvad den 20-årige er blevet skudt med. Relationerne mellem de involverede kan vagtchefen ikke oplyse om.

Tre af de anholdte er fra Thy, den fjerde er fra Hadsund, oplyser politiet.

Hos politiet oplyser vagtchef Kjeld Nedergaard søndag middag, at anklagemyndigheden har valgt at sigte de fire mænd for besiddelse af et ladt skydevåben på et offentligt tilgængeligt sted.

Både den sårede og de tre øvrige er ved et grundlovsforhør søndag eftermiddag blevet varetægtsfængslet i fire uger, oplyser politiet. Retsmødet har været holdt bag lukkede døre, og derfor ønsker politiet ikke at frigive flere detaljer om sagen.

/ritzau/

Dagens Gossip