Markedets sikreste telefon kan aflyttes

Selvom den kommende Blackphone-telefon skulle være den hidtil sikreste i markedet, så er den stadig ikke et fuldkomment værn imod spionage.

Det skriver online-mediet Mashable.

Telefonen Blackphone, som præsenteres mandag aften på verdens største mobilkongres, Mobile World Congress, i Barcelona, vil ifølge producenten være den mest datasikre blandt alle de telefoner, der er på markedet.

Men på trods af de lovprisende ord fra producenten, konstateres det stadig, at ingen telefon i markedet kan vide sig sikker imod spionage fra efterretningstjenester.

- Der findes intet apparat, der er NSA-sikkert, siger Mike Janke, administrerende direktør og medgrundlægger af kommunikationsvirksomheden Silent Circle.

Den tidligere NSA-medarbejder Edward Snowden har lækket flere dokumenter der viser, hvordan amerikanske NSA sammen med andre efterretningstjenester i en årrække har indsamlet informationer fra en lang række mobile applikationer.

- Hvis du er på listen over eftersøgte terrorister, eller hvis du er kriminel, så vil efterretningstjenesterne kunne finde vej ind i dit apparat. Der findes ikke en telefon, der er fuldkommen sikker, fastslår Mike Janke overfor Mashable.

Amerikanske Silent Circle har været med til at producere Blackphone-telefonen. Målsætningen har været at lave en telefon til privatkunder såvel som virksomheder, som fokuserer mere på sikkerhed og en sikring af privatlivet.

Telefonens primære sikkerhedsværn tager udgangspunkt i en specialdesignet udgave af Android-systemet, der kaldes PrivatOS.

Ifølge Mike Janke vil det give brugeren af telefonen mulighed for "at kontrollere enhver form for data, som telefonen lækker."

- Deres opkald, deres kontakter, deres web-browser og hvad en hvilken som helst applikation, som de sætter på telefonen, kan gøre, uddyber Silent Circles topchef.

På grund af det særlige sikkerhedssystem vil ejeren af en Blackphone på den måde være i stand til at kontrollere en hvilken som helst applikation, der hentes ned på telefonen, lyder det fra Mike Janke.

/ritzau/

Dagens Gossip