Medie: Kina er klar med skat på finansielle transaktioner

Skrevet af admin

15/03/2016

Dagens topnyheder

Kinas centralbank har udarbejdet regler for en skat på internationale valutatransaktioner for at dæmme op for spekulation mod landets valuta, yuan, skriver Bloomberg.

Tobinskatten, som en skat på finansielle transaktioner populært kaldes, holdes muligvis på nul procent, indtil myndighederne har haft tid til at raffinere reglerne, erfarer Bloomberg fra personer med kendskab til sagen.

En afgift på valutahandel vil være det hidtil mest ekstreme skridt fra lovgiverne i Beijing i deres forsøg på at forhindre spekulation i den kinesiske møntfod.

Statslige banker har gentagne gange foretaget indgreb for at støtte yuanen, og regeringen har intensiveret sin hårde linje over for kapitaludstrømning af Kina.

Den måske kommende tobinskat er ifølge Bloombergs kilder endnu ikke godkendt af centralregeringen i Beijing.

Den vil ifølge Bloomberg komplicere Kinas planer om, at yuan skal være en international reservevaluta på linje med blandt andet yen og dollar.

EU-Kommissionen fremsatte i 2011 et forslag om en skat på finansielle transaktioner, som skulle udgøre 0,1 procent af handler med værdipapirer og 0,01 procent af handler med de såkaldte derivater.

Det er dog endnu ikke blevet til virkelighed i EU. Flere lande - heriblandt Danmark - er modstander af en tobinskat.

/ritzau/