Medier: 100 frygtes dræbt i gaseksplosion i Nigeria

Skrevet af admin

25/12/2015

Dagens topnyheder

Flere end 100 mennesker frygtes omkommet under en eksplosion på et gasanlæg i det sydøstlige Nigeria. Det oplyser flere internationale nyhedsbureauer.

Ifølge Al Jazeera skete eksplosionen sent torsdag aften i byen Nnewi.

Beboere i området siger til nyhedsbureauet Reuters, at tragedien indtraf, da en tankbil var ved at losse butangas ved anlægget. Samtidig var flere kunder ved at påfylde deres gasflasker.

I første omgang blev der meldt om fire dræbte og et tilsvarende antal sårede. Antallet af omkomne er ifølge lokale medier langt højere. Nyhedsbureauet dpa skriver "omkring 100".

Gasanlægget blev fuldstændig ødelagt, og adskillige huse i nærheden blev beskadiget, siger en medarbejder fra Røde Kors til Reuters. Desuden skulle omkring 50 biler være brændt ud i det efterfølgende flammehav.

- Ilden spredte sig som en eksplosion og hele gasanlægget gik op i tyk, sort røg. Mange blev dræbt, de fleste personer, der dagen igennem havde stillet sig i kø for at få deres gasflasker fyldt, siger øjenvidnet Emeka Peters ifølge den britiske avis The Guardian og fortsætter:

- Mange var forbrændt i en grad, så de var svære at genkende.

De tilskadekomne er bragt til det nærliggende Nnamdi Azike University Teaching Hospital ifølge Al Jazeera.

Til BBC fortæller øjenvidnet Chukwuemerie Uduchukwu, at ilden fortsatte med at brænde i timevis efter eksplosionen, og at Røde Kors og de lokale brandmyndigheder fortsat var på stedet.

Ifølge det lokale medie Vanguard siger chefen for Røde Kors i området, Peter Katchy, at han er meget bekymret over, at der ligger mange gasanlæg, hvor folk kan få fyldt gasflasker, i beboelsesområder.

Han vil nu, sammen med de lokale myndigheder, "gå i krig" mod ejerne af gasanlæg i tæt befolkede områder i det nye år.

/ritzau/