Medier: Clinton vinder endnu en delstat foran Sanders

Skrevet af admin

09/03/2016

Dagens topnyheder

Hillary Clinton, Demokraternes frontløber ved de amerikanske primærvalg, har tirsdag aften lokal tid sikret sig sejren i sin 12. delstat.

Med næsten alle stemmer talt op står den tidligere udenrigsminister til 82,9 procent af stemmerne, mens kun cirka hver sjette vælger, 16,9 procent, har stemt på Bernie Sanders.

Det viser The New York Times' opgørelse fra primærvalget i den sydlige delstat.

Der var 41 delegerede på spil i Mississippi hos Demokraterne, hvoraf Clinton sikrer sig langt de fleste.

Det var af amerikanske medier ventet, at Clinton ville hente en sejr i delstaten, der er en sydstat med mange sorte vælgere, som Hillary Clinton traditionelt har et godt tag i.

Ifølge CNN har Hillary Clinton sikret sig omkring 89 procent af de sortes stemmer i Mississippi. De udgør over 50 procent af befolkningen i delstaten.

Hos Republikanerne vandt milliardæren Donald Trump mindst 20 delegerede i Mississippi natten til onsdag og sikrede sig sin 13. sejr i en delstat.

Der var 40 delegerede på spil for de republikanske kandidater i delstaten, og frontløberen Trump snuppede altså mindst halvdelen, viser foreløbige opgørelser.

Trumps nærmeste forfølger i partiets præsidentræs, Ted Cruz, blev ifølge prognoserne nummer to, mens Marco Rubio og John Kasich begge fik under ti procent af stemmerne.

- Thank you, Mississippi, har Trump skrevet på Twitter, efter at medierne har udråbt ham som vinder.

Donald Trump vandt også nattens primærvalg i industristaten Michigan, hvor der var 59 delegerede på spil hos Republikanerne. Trump tager 21 af dem, mens John Kasich bliver nummer to og snupper 15.

I Idaho vinder Ted Cruz ifølge amerikanske melder og haler en lille smule ind på Trump i det samlede primærvalgkapløb.

/ritzau/