Medier: Formodet Dallas-skytte er en 25-årig mand

Amerikanske medier sætter navn på den formodede gerningsmand bag skyderiet i Dallas, som efterfølgende blev dræbt af politiet.

En højtstående politikilde med kendskab til efterforskningen siger til Washington Post, at det drejer sig om den 25-årige Micah Xavier Johnson.

Han menes at være fra Dallas-området, nærmere betegnet forstaden Mesquite, rapporterer tv-stationerne CBS News og NBC News.

Politiet har ikke officielt offentliggjort identiteten gerningsmanden eller -mændene bag angrebet, hvor fem politibetjente blev dræbt og syv andre såret.

To civile blev også såret af skud.

Foruden den mand, der blev dræbt af politiet - og som ifølge flere medier altså hed Micah Johnson - er tre andre anholdt i sagen. Der er dog lidt modstridende oplysninger om, hvorvidt en eller flere deltog i selve skyderiet.

Én skytte blev dræbt efter en tre timer lang skudkamp med politiet, da ordensmagten sendte en robot ind med en bombe, som eksploderede og dræbte ham.

Manden havde forskanset sig i et parkeringshus i Dallas, hvorfra han formåede at ramme i alt 14 mennesker med skud.

I løbet af de tre timer talte en af politiets mæglere med skytten i længere tid, hvor han blandt andet gav udtryk for, at han var vred over den seneste tids hændelser, hvor amerikansk politi har dræbt unge sorte mænd.

Han skal også have sagt, at han ikke havde tilknytning til nogen gruppe, og at han handlede alene.

Dallas' politichef, David Brown, vil af hensyn til efterforskningen ikke oplyse nærmere om antallet af formodede gerningsmænd.

Den mand, der blev dræbt af politiet, sagde endvidere, at han ønskede at dræbe hvide mennesker og især hvide politibetjente, har David Brown oplyst på et pressemøde.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip