Merkel sigter mod markant færre flygtninge i år

Skrevet af admin

11/01/2016

Dagens topnyheder

Antallet af flygtninge i Tyskland skal reduceres betydeligt i år, siger den tyske forbundskansler, Angela Merkel.

Det hænger også sammen med, siger kansleren ifølge Reuters, at de mange mennesker skal integreres.

Tyskland tog imod flere end en million flygtninge og migranter sidste år. Det er mere end en procent at landets samlede befolkning.

Hele Europa er med Merkels ord "sårbar" over for flygtningekrisen, understreger kansleren under en erhvervskonference i Mainz.

- Lige pludselig står vi over for den udfordring, at flygtninge strømmer til Europa. Og vi er sårbare, fordi vi endnu ikke har den orden og kontrol, vi gerne vil have, siger Merkel.

Da Angela Merkel tilbage i december stod over for sine partifæller ved partikongressen i det konservative parti CDU, forsikrede hun ligeledes, at hun tilstræber en "mærkbar reduktion" i tilstrømningen til Tyskland.

Kansleren tilføjede dog, at Tyskland fortsat bør være et åbent og tolerant land.

Internt i CDU har der været flere kritiske røster over for Merkels flygtningepolitik. Tidligere justitsminister i delstaten Sachsen Steffen Heitmann meldte sig i december ud af partiet i protest mod kursen.

Partiets ungdomsafdeling har krævet et loft over antallet af asylansøgere. Men det har Merkel ved flere lejligheder afvist.

Efter der nytårsaften blev begået flere grove seksuelle overgreb mod kvinder i Köln, har debatten om Merkels åben dør politik taget til. Overgrebene blev begået af udlændinge - heriblandt flere flygtninge, har myndighederne bekræftet.

Merkel udtalte lørdag, at hun støtter en skærpelse af udvisningsreglerne for flygtninge, som er straffet - og at det også skal gælde dem, der kun har fået betingede domme.

- Hvis en flygtning bryder reglerne, så må det have følger. Det betyder, at de kan miste retten til at være her - uanset om de har en betinget straf eller en fængselsstraf, sagde Merkel.

Ifølge de nuværende regler bliver flygtninge kun sendt tilbage, hvis de er dømt inden for de seneste tre år - og hvis deres liv ikke er i fare i deres hjemland.

/ritzau/Reuters