Mette Frederiksen handler i Rema 1000, Netto og Kvickly - men én ting kunne hun aldrig drømme om at købe

Skrevet af Emil Martesen

14/04/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Èn ting kunne hun aldrig drømme om at købe.

Dagens topnyheder

Der er løbet meget vand i åen for Mette Frederiksen siden hun indtog posten som Danmarks statsminister for første gang tilbage i juni 2019.

Men nu falder snakken på noget helt andet - nærmere bestemt noget så hverdagsrelateret som indkøbsvaner - hvor den danske statsminister i den travle hverdag har bevaret en jordnær tilgang til sine indkøbsvaner.

Hun sætter pris på at handle lokalt og praktisk, ofte på vej hjem fra arbejde. Der er ikke tale om sjældne gourmetbesøg eller eksklusive forretninger; derimod er det Netto, Rema 1000 eller Kvickly, der danner rammen om hendes ugentlige indkøb.

Det fortæller hun i et interview med B.T.

Og Mette Frederiksens indkøbsvaner afspejler et ønske om planlægning og struktur:

"Jeg handler i hvert fald et par gange om ugen, og jeg kan faktisk rigtig godt lide at købe ind. Og så kan jeg godt lide at have indkøbssedler med, så det er planlagt", lyder det fra statsministeren.

Statsministeren er også bevidst om kostens kvalitet og økonomi. Hun undgår at betale overpris og holder sig væk fra impulskøb af dyre varer:

"Noget, der er meget dyrt. Det køber jeg næsten aldrig. Jeg kunne for eksempel ikke finde på at købe en meget dyr vin, og her skal vi ikke særlig højt op, før jeg begynder at synes, at det er dyrt", lyder det videre fra statsministeren.

Hun lægger heller ikke skjul på, at hun aldrig kunne drømme om at købe koriander eller dild, da hun virkelig ikke kan lide det.

Hendes indkøbsvaner går på mange måder hånd i hånd med en almindelig dansk families hverdagsrutiner og præferencer, og viser også hvordan statsministeren kan have helt almindelige og genkendelige rutiner, når det kommer til det at fylde køleskabet.