Mexico har verdensrekord i kidnapninger

Skrevet af admin

15/12/2013

Dagens topnyheder

Intet andet land i verden har så mange kidnapninger som Mexico, viser et nyt studie.

Ifølge sikkerhedsfirmaet Control Risk stod det mellemamerikanske land for 20 procent af alle verdens kidnapninger i det første halve år af 2013. 70 procent af de mexicanske bortførelser involverer personer, som har forbindelse til Mexicos sikkerhedsstyrker.

- Mens andre forbrydelser såsom drab er faldet i år, så er andre såsom kidnapninger og afpresning steget, siger Dwight Dyer, direktør for analyseafdelingen i den mexicanske efterretningstjeneste, ifølge avisen Reforma.

Ifølge Mexicos myndigheder blev 1139 mennesker kidnappet indtil august. Men tallet kan være langt højere. En anden undersøgelse viser, at over 105.000 mennesker blev kidnappet i Mexico sidste år.

Mexico har lidt under en blodig narkokrig de senere år - omkring 1000 mennesker mister hver måned livet, og adskillige mennesker bliver bortført som et led i narkoopgøret.

Siden Mexicos tidligere præsident Felipe Calderón i 2006 erklærede de berygtede narkokarteller krig, er omkring 80.000 mennesker blevet slået ihjel.

Mexicos nye præsident, Enrique Peña Nieto, har lovet, at han vil forsøge at stoppe krigen mellem narkokartellerne i landet, og han har afvist enhver snak om at indgå en form for våbenhvile med kartellerne.

/ritzau/dpa