Millionoverskud som optakt til ny struktur i Hobro

Skrevet af admin

23/02/2016

Dagens topnyheder

Hobro kan præsentere et regnskab for 2015, der viser et driftsoverskud på 2,2 millioner kroner, der efter renter og afskrivninger ender på en lille million kroner.

I forbindelse med tirsdagens generalforsamling har den nuværende bestyrelse i Hobro stillet forslag om etablering af en ny struktur i klubben.

Alle aktiviteter fra den del af klubben, der arbejder med betalt fodbold, søges flyttet over i datterselskabet HIK Invest, som foreningen erhvervede i slutningen af 2015.

Med en tostrenget struktur skal den foreningsvalgte bestyrelse varetage bredde og talentudvikling, mens HIK Invest ventes at få en professionel bestyrelse, der søges rekrutteret fra det lokale og regionale erhvervsliv.

- Vi ønsker også fremover som fodboldklub at kunne begå os på højeste niveau i Danmark.

- Og det kræver, at vi får et selskab og en tilhørende bestyrelse, der har en mere forretningsorienteret tankegang og et stærkt fokus på de aktiviteter, der skal sikre økonomien bag klubbens bedste fodboldhold, siger formand Steen Juulsgaard.

I 2015 voksede omsætningen i Hobro med 30 procent til 33,3 millioner kroner. Det skyldes blandt andet, at 2014 var et år, hvor den ene halvsæson var i 1. division, mens den anden halvdel var i Superligaen.

Regnskabsåret 2015 omfatter derimod to halvsæsoner i den bedste fodboldrække i Danmark.

Indtægter fra tv-rettigheder udgjorde naturligvis en pæn del af indtægterne, men det er også værd at notere sig, at sponsorsalget blev øget med næsten 80 procent.

- Vi kan præsentere endnu et millionoverskud efter et år præget af et stort byggeri med mange ekstraordinære omkostninger, hvilket jeg er ovenud tilfreds med.

- Vi har i løbet af de senere år investeret samlet 60 millioner kroner i faciliteterne omkring DS Arena, og klubbens egenkapital er nu på 39 millioner, siger formanden.

Det er planen i løbet af i år at udvide kapitalen i Hobro gennem en emission, hvor såvel store som små aktionærer får mulighed for at købe aktier, så klubbens økonomiske råderum styrkes.

/ritzau/