Mindst 10 soldater dræbt af bombe i Sinai

Mindst 10 soldater blev dræbt, og 35 andre blev såret, da en bilbombe rettet mod Egyptens hær onsdag blev udløst i Sinai, hvor militæret kæmper mod islamister, oplyser sikkerhedskilder i Kairo.

- Bombeanslaget skete nær El-Arish, den regionale hovedstad i Nordsinai, hvor angreb mod sikkerhedsstyrkerne er taget til siden det egyptiske militær i juli fjernede islamisten Mohamed Mursi fra præsidentposten.

Onsdagens angreb er et af de hidtil blodigste på Sinai-halvøen, der ligger tæt på Israel og på den palæstinensisk-ledede Gazastribe.

Soldaterne var i en kolonne på vej mod grænseovergangen ved Rafah.

En militant gruppe i Sinai, Ansar Bayt al-Maqdis, meddeler på en islamistisk hjemmeside, at den stod bag et drab på en højtstående officer i Kairo søndag.

Gruppen siger også, at den stod bag et fejlslagent angreb mod Egyptens indenrigsminister i september.

Ved en separat episode onsdag blev tre mennesker såret ved et bombeangreb ved en kontrolpost i Kairo, oplyser det statslige tv.

Der er frygt for, at et voldeligt islamistisk oprør vil sprede sig fra Sinai til andre steder i Egypten.

Volden og politiske spændinger mellem Mursis Muslimske Broderskab og den militært støttede regering har ramt investeringer og turistindustrien i Egypten.

Den militærstøttede, midlertidige regering i Egypten siger, at den kæmper en krig mod terror og gør ingen forskel på militante med base i Sinai og medlemmer af Det Muslimske broderskab, hvor Mursi kommer fra.

Israel erobrede Vestbredden, Østjerusalem, Sinai samt flere andre områder under Seksdageskrigen i 1967. Den arabisk-israelske konflikt, som i Israel kendes som Yom Kippur-krigen, førte til en fredsaftale mellem Egypten og Israel i 1979. Ved den lejlighed fik Egypten det meste af det israelsk-besatte Sinai tilbage.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip