Minister i Libyen skudt og dræbt

Libyens vice-industriminister, Hassan al-Droui, er blevet skudt og dræbt.

Det oplyser hospitals- og sikkerhedskilder natten til søndag.

- Hassan al-Droui, viceminister for industrien, blev dræbt af ukendte overfaldsmænd under et besøg til hans hjemby, Sirte, fortæller en sikkerhedskilde.

En kilde på hospitalet Ibn Sina bekræfter, at viceministeren er blevet slået ihjel og tilføjer, at han havde skudsår flere steder på kroppen.

Det er det første attentat på et medlem af overgangsregeringen, siden Muammar Gaddafis regime kollapsede i efteråret 2011. Sirte var Gaddafis sidste bastion.

Libyens enerådige eks-leder blev født i denne by, og det var også her, at han blev opdaget i et kloakrør og dræbt under en flugt fra oprørsstyrker i oktober 2011.

Siden diktatorens fald har det olierige, nordafrikanske land været præget af uro og politisk ustabilitet. Regeringen er skrøbelig, og Libyens mange stammer og militsfolk er med til at kæmpe om magten. Sikkerheden i landet er også skrantende.

I september 2012 blev fire mennesker, heriblandt USA's ambassadør i Libyen, dræbt i et angreb på det amerikanske konsulat i byen Benghazi.

Bevæbnede mænd, som menes at have tilknytning til al-Qaeda, trængte ind i konsulatet. Ambassadøren blev dræbt, da han, ledsaget af sikkerhedsvagter, forsøgte at flygte fra stedet.

Sidste måned blev en amerikansk skolelærer skudt ned under sin morgenløbetur i Benghazi. Også dette angreb tilskrives islamistiske ekstremister.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip