Ministre vil øge sikkerheden i Europas tog efter angreb

Flere europæiske ministre, der lørdag mødtes i Paris, vil skærpe sikkerheden på togrejser i Europa.

Ministrene foreslår, at der fremover foretages et ekstra tjek af passagererne og deres bagage på større stationer, og at passagerers navn skal stå på deres togbilletter.

- Det er nødvendigt at indføre koordineret og samtidig kontrol på bestemte ruter, siger den franske indenrigsminister, Bernard Cazeneuve.

Han tilføjer, at landene arbejder på at forbedre informationsdeling om formodede jihadister.

Ministrene var samlet for at drøfte sikkerheden i offentlig transport efter det forpurrede terrorangreb på et tog mellem Amsterdam og Paris fredag i sidste uge.

Den 25-årige marokkaner Ayoub El Khazzani er blevet anklaget for drabsforsøg, efter han fredag i sidste uge steg om bord på højhastighedstoget Thalys i Bruxelles, bevæbnet med et kalasjnikov automatgevær og 270 patroner, en Luger-pistol, en flaske benzin og en hobbykniv.

Khazzani kom ud af et af togets toiletter med sine våben, men blev standset på vejen af to amerikanske militærfolk på orlov, deres studerende barndomsven og en 62-årig britisk konsulent.

I en fælles udtalelse opfordrer de europæiske ministre også EU-Kommissionen til at stramme våbenlovene, så våben nemmere kan spores, og så der bliver bedre muligheder for at bekæmpe våbenhandel over internettet.

Cazeneuve tilføjer, at der allerede i dag er en vis sikkerhed på nogle af de større togstationer i Europa, men at ministrene på lørdagens møde er blevet enige om at "øge effektiviteten og bruge dem mere", skriver nyhedsbureauet AFP.

Foruden den franske indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, deltog også indenrigsministrene fra Schweiz, Belgien, Frankrig, Tyskland, Storbritannien, Italien, Spanien, Holland og Luxembourg på lørdagens møde i Paris.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip