Mogensen: Det bliver en oplevelse for livet

De danske spillere må alt andet lige være friskere til EM-semifinalen i aften end de kroatiske modstandere, der har haft hårde kampe tirsdag og onsdag og ikke udnytter truppens bredde i samme grad som danskerne.

Men kroaterne skal nok være der, advarer playmaker Thomas Mogensen.

- Jeg håber, vi har mest at byde ind med, men når man står i en semifinale til et stort mesterskab, så glemmer man lidt, hvor ondt man har og hvor træt, man er, siger Mogensen.

Han ser frem til en oplevelse af de helt store på hjemmebane i Boxen.

- Jeg tror, det bliver en rigtig, rigtig intens håndboldkamp. Jeg håber, der kommer en masse god håndbold, det er to rigtig gode hold, der mødes, som begge har spillet en fantastisk turnering.

- Det er en semifinale foran 14.000 ellevilde danskerne, det bliver en oplevelse for livet, og så håber jeg, det bliver med en dansk sejr, siger han.

Playmakeren elsker kampe med masser af fart, som det plejer at være tilfældet mod kroaterne, der har en uhyggelig stærk kontrafase.

Den skal stoppes. Samme opgave har kroaterne, for også den danske kontrafase er frygtet.

- Bliver der spillet godt angrebsspil, bliver der formentlig også scoret mange mål, og det gør jo så, at man sænker modstanderens kontrafase en del.

- Bliver der omvendt spillet usikkert angrebsspil med sjusk, og ser vi gode målmandspræstationer, er der masser af muligheder for at drøne hen over banen. Det er også det, kroaterne er sindssygt dygtige til, så det skal vi helst ikke udsættes for.

For halvandet år siden fik danskerne klø med 11 mål af Kroatien ved OL. I sidste års VM-semifinale i Spanien vandt Danmark med seks mål over Kroatien.

- Det er marginaler, der afgør det. Det er to nærmest lige gode hold, og har det ene hold fire-fem spillere, der rammer et sindssygt højt niveau, og det andet hold har en offday, så bliver forskellen stor.

- Jeg håber, vi får overtaget og vinder, og så er jeg ligeglad, hvor meget vi vinder og hvor kønt, det er. Jeg håber, at den selvtillid, vi har bygget op og den sindssyge opbakning i Boxen kan være med til at føre os frem til sejr, siger Thomas Mogensen.

/ritzau/

Dagens Gossip