Mor og fire børn i kritisk tilstand: Nu er der nyt i den tragiske sag

Skrevet af Nicolai Haugsted

12/04/2024
Foto: Presse-fotos.dk
Politiet har en ny teori for årsagen bag ulykken.

Dagens topnyheder

Under de rolige torsdagsaftener i Helsinge blev en familie og deres venner ramt af en pludselig og voldsom tragedie, der efterlod fem personer i kritisk tilstand.

Tragedien udspillede sig i et rækkehus, hvor en eksplosion resulterede i alvorlige skader for tre teenagepiger, en yngre pige og moren til en af pigerne.

Tidlige antagelser pegede på lightergas som årsagen, måske snifning af dette, men en drejning i efterforskningen har skiftet fokus mod et usædvanligt husholdningsprodukt: tørshampoo.

Det skriver TV 2.

Politiet undersøger nu, om en ulykkelig kombination af tørshampoo og en åben flamme kunne være kilden til eksplosionen, en teori der blev offentliggjort efter indledende undersøgelser.

De sårede, der består af en 44-årig kvinde og hendes 13-årige datter samt tre af datterens veninder, oplevede dette rystende øjeblik sammen. Alle fem blev hastet til Rigshospitalet.

Vagtchef Flemming Hansen kunne fortælle Ekstra Bladet, at "Jeg ved, der er en mor og en datter, og så er resten formentlig nogle veninder til pigen."

Redningsmand er sjette tilskadekomne

En 43-årig mand, der også blev påvirket af hændelsen, viste hurtig tænksomhed ved at assistere med evakueringen efter at have hørt eksplosionen. Hans handlinger var afgørende i de kritiske øjeblikke efter ulykken.

Fredagen vil bringe yderligere tekniske undersøgelser, som søger at afklare de nøjagtige omstændigheder omkring eksplosionen. Imens venter samfundet i Helsinge spændt på mere information og håber på en hurtig bedring for de berørte.

Nordsjællands Politi arbejder fortsat på sagen og forventes at komme med en opdatering snarest.

Foto: Presse-fotos.dk

Foto: Presse-fotos.dk