Morten Olsen: Håber vi kan følge Portugal til EM

Landstræner Morten Olsen lykønskede Portugal med at være videre til EM i Frankrig næste sommer efter torsdagens 1-0-sejr hjemme over Danmark. Men Danmark kan stadig komme med til slutrunden.

- Tillykke til Portugal. Jeg håber, at vi kan følge dem til EM-slutrunden, siger Olsen.

Portugal vandt kampen i Braga på et mål efter 66 minutter, men danskerne havde også flere chancer til at score.

- Det er ikke hernede, vi skal hente pointene. Vi er selv skyld i, at vi ikke har hentet flere point andre steder.

- Vi fik ikke ro på spillet i flere perioder i første halvleg. Martin Braithwaite og Nicklas Bendtner var gode i offensiven, og vi kunne have scoret.

- Jeg synes, at anden halvleg var bedre end første fra vores side, siger Morten Olsen.

I den sidste runde i gruppen på søndag sidder Danmark over og skal håbe på, at Armenien enten vinder eller spiller uafgjort hjemme mod Albanien. I så fald er Danmark klar til EM som toer i gruppe I.

Det bliver nervepirrende, men Olsen klandrer ikke strukturen eller programmet i EM-kvalifikationen.

- Det er en fin struktur - bare ikke for os. Jeg har prøvet det før, og nu skal vi håbe på uafgjort. Vi tror på, at det kan lade sig gøre.

- Det er status quo. Vi er der jo ikke, og så kan det være lige meget, om vi er tæt på, lyder det fra landstræneren.

Danmark skal på søndag møde Frankrig i en venskabskamp i Telia Parken. Den kamp spilles klokken 20.45. På det tidspunkt kender Danmark sin EM-skæbne.

Allerede søndag klokken 18 tager Armenien imod Albanien i Jerevan, og her skal albanerne som sagt bruge en sejr for at forhindre den direkte danske EM-billet.

Hvis Albanien vinder over Armenien, så ender Danmark på tredjepladsen og er som minimum sikret to playoff-kampe mod en anden gruppetreer om at komme til EM.

/ritzau/

Dagens Gossip