Natteravnene vinder kronprinsparrets socialpris i Sydney

Det bliver den frivillige organisation Natteravnene, der i år løber med Kronprinsparrets Sociale Pris.

Natteravnene modtager prisen i Sydneys dansk-designede operahus, der i år holder 40-års jubilæum.

- Natteravnene er et unikt socialt projekt, der vedrører os alle på tværs af social status, geografi og alder. Og det er lykkedes dem at mobilisere et imponerende antal frivillige, lyder det fra kronprinsesse Mary ved prisuddelingen i Sydney.

Med prisen følger en check på en halv million kroner og et kalejdoskop skabt af kunstneren Olafur Eliasson.

Natteravnene blev stiftet i 1998 som en frivillig landsdækkende organisation. De lokale frivillige, som er klædt i de karakteristiske gule jakker, arbejder for at skabe tryghed for især børn og unge ved at være synlige i nattebilledet.

Mere end 30.000 frivillige har deltaget siden 1998, og heraf er cirka 7000 aktive i dag. Natteravnene gennemfører omkring 50.000 vandringer om året.

Frederik og Mary uddeler også Kronprinsparrets Kulturpris i Sydney, og vinderen modtager ligeledes 500.000 kroner.

Vinderne af de to stjernedryspriser er allerede blevet offentliggjort. Violinisten Rune Tonsgaard Sørensen og sangerinden MØ - Karen Marie Ørsted - kan se frem til en check på hver 50.000 kroner.

Kronprinsparret Priser blev oprettet af Bikubenfonden i 2004 som en gave i anledning af Frederik og Marys bryllup. Det er første gang, at prisuddelingen finder sted uden for Danmark.

/ritzau/

Dagens Gossip