Navnet blev Daginstitutionen Kongeåen

Så fik Vamdrup sin nye store daginstitution. I hvert fald officielt. Mandag eftermiddag var der officiel indvielse, navngivning og fremvisning.

Der var spænding om navnet. Men man har valgt at bevare betegnelsen Kongeåen. Nu hedder det, som før hed Kongeåens Børnehave - plus det nye der er bygget til, Daginstitutionen Kongeåen. Det skriver Vamdrup Netavis

- Den nye og restaurerede institution i Østbyen i Vamdrup fylder nu cirka 800 kvadratmeter i landskabet. Heraf er 460 kvadratmeter nybygning. Resten er gamle bygninger, som er restaureret. Hele herligheden har kostet 9,4 millioner kroner. Men så er den gamle institution, Satellitten, længere ude mod øst, også nedlagt og integreret i det nye, fortæller, Gert Mønster fra det der hedder kommunale ejendomme i Kolding Kommune.

Ved indvielsen i dag havde borgmester Jørn Pedersen ordet:

- Når vi i dag kikker på resultatet, så har vi alle grund til at være stolte. Den løsning der her er skabt gennem samarbejde og er et eksempel til efterlevelse ikke alene i Kolding Kommune, men også ud over landet. Et stort til lykke til medarbejderne, forældrene - og til Vamdrup.

Og så overrakte borgmesteren Kolding Kommunes gave. Det var et pænt indpakket produkt fra Vamdrup-virksomheden, Spekva. Vi gætter på pakken indeholdt et skærebræt i massiv træ.

Også formanden for Børneudvalget, Jørn Dohrmann var på talerstolen:

- Det startede allerede i august 2011 med planlægning. Der var jo et tydeligt behov. Både Satellitten og den gamle børnehave Kongeåens Børnehave trængte til at blive renoveret. Det, der glæder mig meget er, at man har lavet et fleksibelt hus, som både kan bruges som aktivitetsrum og lærerum. Dertil kommer også at skolens område kan bruges, sagde Dohrmann.

Og han glædende sig meget over, de gode udenoms arealer, som også var skabt, hvor vuggestuen har sin helt egen plads. Jørn Dohrmann udtrykt glæde over, at der undervejs har hersket en åben dialog. Resultatet tæller for sig selv. Og så erklærede han institutionen for officielt åben.

Sidste taler var formanden for forældrerådet, Flemming Sall, som også udtrykte glæde over resultatet og over samarbejdet både i planlægningen og i byggefasen. Og så gav nogle af de små boder os alle en lille sang, og det fik de fortjente klapsalver for.

Den nye børneintuition i Vamdrup, Dagcentret Kongeåen, har 20 vuggestuepladser og 85 børnehavepladser. I den gamle Kongeåens Børnehave var der 45 pladser i alt.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip