NBA: Nederlag koster dyrt for regerende mester

Skrevet af admin

16/04/2015

Dagens topnyheder

Sidste spillerunde i basketball-ligaen NBA's grundspil satte masser af ting på plads.

Mens det allerede natten til onsdag blev klart, at Miami Heat, finalist for et år siden, ville misse slutspillet, blev sidste spillerunde dyr for mesterholdet San Antonio Spurs.

De regerende mestre kunne med en sejr over New Orleans have sikret sig pladsen som andenseedet i Western Conference.

Nu tabte holdet 103-108 til New Orleans Pelicans. Det betød, at Spurs røg helt ned som nummer seks i seedningen, og i stedet møder tredjeseedede Los Angeles Clippers i slutspillets første runde. Som bedre seedet har Clippers hjemmebanefordel i sidste kamp.

Mens San Antonio havde sit på det tørre i forhold til en plads i slutspillet, skulle New Orleans bruge en sejr for at snuppe den sidste billet til slutspillet. Den fik holdet, blandt andet i kraft af 31 point fra Anthony Davis.

San Antonio havde vundet sine seneste 11 kampe i træk, så onsdagens nederlag var næppe helt ventet, og det blev ikke kun dyrt for San Antonio selv.

Oklahoma City Thunder og ligatopscorer Russel Westbrook vandt selv 138-113 over Minnesota, men kunne ikke bruge sejren til noget, da New Orleans vandt.

Derfor var der ikke meget glæde hos Russel Westbrook, selv om han lavede 37 point onsdag og tog sin første topscorertitel i karrieren.

- Det betyder ingenting. Godt arbejde. Hurra. Nu kan jeg sidde derhjemme og se andre hold spille slutspil, lød det med ironi fra den 26-årige Oklahoma-stjerne.

NBA-slutspillet begynder allerede lørdag.

/ritzau/