NBA-stjerne vender tilbage til sine rødder i Chicago

Der er gang i de helt store klubskifter i nordamerikansk basketball i denne uge. Forleden skiftede NBA-stjernen Kevin Durant fra Oklahoma City Thunder til Golden State Warriors.

Og torsdag kom det frem, at Dwyane Wade skifter Miami Heat ud med Chicago Bulls.

Wade er født i Chicago, men har spillet hele sin NBA-karriere i Miami Heat. Nu vender den 34-årige spiller tilbage til sin hjemby efter 13 sæsoner i det sydlige Florida.

Det er blevet til tre NBA-titler for Wade i Miami - i 2006 med Shaquille O'Neill og i 2012 og 2013 med LeBron James som holdkammerat. Wade har været med på All Star-holdet hele tolv gange.

Skiftet er dog ikke officielt endnu, og Chicago Bulls har ikke meldt noget ud, men Heat-ejer, Micky Arison, afslører, at den er god nok.

- Tak Dwyane Wade for 13 fantastiske år. Du har haft en utrolig indflydelse på vores klub og organisation. Vi ønsker dig alt det bedste, skriver Arison på Twitter.

Wade har i gennemsnit scoret 23,7 point per kamp og lavet 5,8 rebounds i NBA-karrieren.

I den seneste sæson har Wade været ramt af en del skader og kun lavet 19 point per kamp. Det er hans laveste snit siden rookie-sæsonen i 2003-2004.

Chicago Bulls har heller ikke haft sin bedste sæson, og det var tilbage i 1990'erne, at holdet anført af Michael Jordan havde sin storhedstid med seks NBA-titler.

/ritzau/

Dagens Gossip