Netanyahu langer hårdt ud efter Iran

Israels premierminister, Benjamin Netanyahu beskylder verden for "hykleri" i forhold til Iran, efter at Israel har stoppet et skib med raketter, der angiveligt skulle have været sendt il Gazastriben. Våbnene skal have været sendt af styret i Teheran.

Netanyahu stod tæt ved de mange fundne våben, da han rettede et hårdt angreb på Vesten for at ignorere, hvad han kalder Irans vedholdende forsøg på at bringe våben frem til militante palæstinensere.

- Jeg har kun hørt nedtonede fordømmelser af Iran, siger Netanyahu og tilføjer:

- Vi har været vidner til smil og håndtryk mellem repræsentanter for Vesten og for Iran - endda mens disse raketter blev bragt frem hertil, siger Netanyahu og tilføjer:

- De ønsker at opretholde illusionen om, at Iran har ændret kurs.

Der blev fundet 40 raketter med en rækkevidde på 160 kilometer på det skib, som Israels flåde opbragte i onsdags i Det Røde Hav.

Skibet Klos-C, indregistreret i Panama, blev ifølge israelske oplysninger opbragt og bordet af israelske kommandosoldater i farvandet mellem Sudan og Eritrea onsdag, hvorpå det blev eskorteret til Israels havneby Eilat ved Det Røde Hav af to flådefartøjer.

Det ankom til Eilat i weekenden, og dets containere blev åbnet søndag.

Her åbenbarede de 40 raketter sig, og de var sendt fra Iran og skulle til militante palæstinensere i Gazastriben, lyder den israelske anklage.

Raketterne er af typen M-302, og i lasten var desuden 181 mortergranater og 400.000 stk. 7.62 millimeter ammunition.

Iran har blankt afvist at være indblandet i våbensendingen, men Netanyahu, beskylder iranerne for at lyve.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip