Netsvindler fra Operation X er fængslet in absentia

I oktober afslørede TV2-programmet Operation X, hvordan netsvindlere huserer i Danmark ved at bestille varer med stjålne dankort og sende dem til udlandet. Nu er en af gerningsmændene fra programmet fængslet in absentia.

Det skriver TV Syd.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

En 20-årig litauisk mand, der er sigtet for at have købt varer for op mod 100.000 kroner med stjålne kreditkort, blev i går fængslet in absentia.

Den sigtede mand, som har bopæl i Kolding, er en af mange netsvindlere, der benytter sig af urene tricks på nettet. Efter varerne er bestilt med stjålne kreditkort, bliver de sendt til et sted i Danmark, hvor en person sender dem videre til en ny adresse - gerne i udlandet.    

LÆS OGSÅ: Kort guide: Gode råd mod svindel på nettet

Kolding Politi har fundet frem til en lejlighed i det indre Kolding, som i maj og juni har været mellemstation for de svindlede varer, men lejlighedens beboer, den 20-årige litauer, er forsvundet, oplyser TV Syd.

I forbindelse med grundlovsforhøret i går blev der udstedt en international arrestordre på den 20-årige.

Det er svært for netbutikkerne at gøre noget ved svindlerne, fordi inden butikkerne får besked om, at kreditkortet er stjålet, er varerne sendt afsted og er ofte ude af landet.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip