Neymar og Suarez holder legestue mod PSG

16/04/2015

FC Barcelona er så godt som videre til semifinalen i Champions League efter onsdagens 3-1-sejr på udebane mod Paris Saint-Germain (PSG).

Neymar og Luis Suarez holdt i perioder legestue på Parc des Princes i Paris og sørgede med de i alt tre Barcelona-mål for en betryggende føring før returopgøret i næste uge.

PSG må formentlig sande, at det for tredje år i træk ikke lykkes at komme videre end kvartfinalen.

FC Barcelonas største stjerne Lionel Messi kom ikke selv på måltavlen, men argentineren forsøgte sig med et yderst kvalificeret langskud efter 13 minutter, hvor han ramte stolpen.

Fem minutter senere viste Messi godt overblik, da han spillede angrebsmakkeren Neymar helt fri i venstre side til en nem 1-0-scoring.

I den situation udviste PSG-backen Maxwell manglende taktisk forståelse ved at bakke så meget i den modsatte side, at Neymar ikke blev trukket offside.

PSG's brasilianske midterforsvarer Thiago Silva måtte udgå med en skade efter blot 21 minutter. Ind i stedet kom landsmanden David Luiz, som ellers var meldt skadet til kampen.

I anden halvleg begyndte PSG bedst, og Javier Pastore testede Barcelonas keeper Marc-Andre ter Stegen med et drilsk langskud.

Luis Suarez fordoblede Barcelonas føring efter 67 minutter, da uruguayaneren tørrede hele PSG-forsvaret.

Først lavede Suarez tunnel på David Luiz, så tog han et træk forbi Marquinhos, inden han også afværgede en tackling fra Maxwell og sendte bolden forbi PSG-keeperen Salvatore Sirigu.

Og Suarez var langt fra færdig. 12 minutter senere lavede Suarez igen tunnel på Luiz og kom helt fri med Sirigu, som blot kunne se bolden blive hamret ind i fjerneste målhjørne.

PSG måtte undvære karantæneramte Zlatan Ibrahimovic i den første kvartfinale, og det var en stor svækkelse af parisernes offensiv.

Ibrahimovic-afløserne i PSG-angrebet, Edinson Cavani og Ezequiel Lavezzi, havde flere gode aktioner, driblinger og afslutninger, men målene udeblev. Og det er dem, det hele handler om.

Cavani fyrede et missil af sted 25 minutter før tid, men ter Stegen havde afslutningen inden for rækkevidde og parerede forsøget.

Det lykkedes dog PSG-backen Gregory van der Wiel at reducere via den klodsede Barcelona-stopper Jeremy Mathieus kiksede blokering til slutresultatet 1-3 efter 82 minutter.

Og det vækker måske et ganske lille håb hos pariserne inden returopgøret på Barcelonas hjemmebane Camp Nou på tirsdag.