Nibali skruer ned for Tour-drømmene

Vincenzo Nibali vandt Tour de France i 2014, men kunne ikke true Chris Froome i 2015.

Noget tyder på, at han i 2015 slet ikke vil forsøge at vinde Tour de France.

Det antydede han i hvert fald mandag, hvor næste års rute til Giro d'Italia blev offentliggjort i Milano.

- Hvorfor ikke?, lød italienerens svar ifølge Cyclingnews på spørgsmålet om, hvorvidt han var parat til at satse på Giro d'Italia og i stedet sætte drømmen om en ny Tour de France-sejr på standby.

- Eller jeg kunne køre for at støtte Fabio Aru i Tour de France. Vi har stadig ikke fordelt 2016 imellem os, men måske er det tid til, at han prøver at smage på Tour de France, siger Nibali om sin Astana-holdkammerat, som i år vandt Vuelta a Espana.

- Så kunne jeg satse på Giro d'Italia og derefter køre Touren for at blive klar til OL, fortsætter han.

Vincenzo Nibali vandt Giro d'Italia i 2013 og vandt dernæst Tour de France i 2014. I søndags vandt han efterårets måske største klassiker Lombardiet Rundt, og for en italiener er det noget særligt at vinde i hjemlandet.

- Efter to år væk fra Giro d'Italia, er det oplagt, at jeg tænker på løbet igen. Ruten i 2016 er fin og ret god. Der er tre enkeltstarter og det bliver et svært løb fra start til slut. Det kræver en alsidig cykelrytter, som kan lidt af det hele, siger Vincenzo Nibali.

Italieneren er holdkammerat med Jakob Fuglsang, hvis sæson også kan blive påvirket af, hvilket løb Nibali vælger at køre.

Vincenzo Nibali deltog i en masse arrangementer og fik stor opmærksomhed efter sin Tour de France-sejr i 2014. Det vil han prøve at undgå i år.

- Sidste år deltog jeg i en masse arrangementer efter min sejr. Det tog meget af min energi. Jeg kom dårligt i gang med sæsonen og den fejl må jeg ikke lave igen, siger han.

Giro d'Italia bliver kørt fra 6. til 29. maj.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip