Norsk sløseri sender Tyskland i EM-finalen

29/01/2016

De tyske håndboldherrer er klar til søndagens EM-finale i herrehåndbold.

Med en sejr på 34-33 over Norge, der så sent som onsdag slog de franske storfavoritters medaljedrømme ihjel, sørgede tyskerne for at spille sig i holdets første EM-finale siden 2004.

Kampen blev afgjort i forlænget spilletid. Med fem sekunder tilbage steg Kai Häfner til vejrs, og han hamrede tyskerne i finalen.

I den ordinære spilletid havde Norge ellers muligheden for at afgøre kampen, efter Tyskland udlignede til 27-27.

15 sekunder burde være rigeligt til at sætte et ordentligt angreb op, men ingen tog ansvar, og Norge fik aldrig sendt en afslutning mod mål. Det sløseri viste sig at blive dyrt.

I en meget lige kamp var nordmændene kortvarigt ved at knække i første halvleg. Takket være godt tysk forsvarsspil blev nordmændene holdt væk fra scoringer i seks minutter. Det udnyttede tyskerne til at gå fra 5-5 til 9-5.

Med fire norske scoringer på lidt over to minutter sørgede nordmændene dog for, at den tyske pauseføring kun var på et enkelt mål.

I hele anden halvleg fulgtes de to hold pænt ad, og ingen af holdene var foran med mere end to mål.

Hos Norge stod den tidligere Kolding- og Aalborg-målmand Ole Erevik en stærk anden halvleg. Kun fløjspilleren Tobias Reichmann fra den polske klub Kielce havde Erevik ikke styr på. Reichmann scorede ti gange på ti forsøg.

Efter en dramatisk afslutning på den ordinære spilletid fortsatte ligheden i de to gange fem minutters forlængede spilletid.

Ole Erevik fik dog ikke lige så godt fat i de tyske skytter som tidligere i kampen, og derfor må Norge søndag nøjes med at spille bronzekamp.

I finalen møder Tyskland vinderen af opgøret mellem Spanien og Kroatien. Den semifinale spilles senere fredag aften.