Nu er det slut: Dansk pizzakæde konkurs

Skrevet af Emil Martesen

19/03/2024
Foto: Shutterstock
Nu er det slut.

Dagens topnyheder

Det er ingens næse gået forbi, at det danske erhvervsliv står over for udfordringer på flere fronter.

Og det har den østjyske kæde Ild.Pizza i den grad måtte sande.

Med ambitioner større end de fleste slukkes nu drømmen for pizzakæden.

Efter et forsøg på at revolutionere pizza-oplevelsen i Danmark har ejeren og stifteren, Anders Grønborg, set sig nødsaget til trække stikket og erklære selskabet bag de 12 pizzabutikker konkurs.

Det skriver Finans.dk.

Anders Grønborg lægger heller ikke skjul på, at han selv hænger på 95 procent af gælden:

"Jeg kan ikke fortsat forsvare at holde fart i selskabet, da underskuddet fortsætter, selvom der er klar forbedring i 2023 i forhold til året før. Jeg har derfor bedt om konkurs og hænger selv på 95 pct. af gælden i konkursboet", siger Anders Grønborg.

Med sorg i stemmen erkender han, at selv om flere af butikkerne klarer sig godt, er det ikke nok til at holde hele virksomheden oven vande.

Ild.Pizza blev etableret med en vision om at sprede sig til forstæder over hele Danmark og åbne 50 pizzeriaer inden for fem år. En drøm, der blev født ud af salget af Lasertryk for 400 millioner kroner, som Anders Grønborg og hans tidligere partner, Esben Mols Kabell, gik fra.

Men siden åbningen i 2019 har virkeligheden vist sig at være mere kompliceret end forventet.

På trods af et ambitiøst mål om ekspansion har kæden kæmpet med at opnå økonomiske resultater. I 2022 blev der rapporteret et tab på knap 18 millioner kroner efter skat, og bragte det samlede underskud op på 33 millioner kroner efter skat i de første fire år.

En kurator tager nu over for at afgøre de næste skridt.