I dag sker det i Emilie Meng-sagen

Skrevet af Emil Martesen

19/03/2024
Foto: Privat / Politi
I dag venter det særlige møde i Emilie Meng-sagen.

Dagens topnyheder

Der gik en chokbølge gennem Danmark, da en 13-årig pige i foråret forsvandt fra jordens overflade på mystisk vis.

Politiet var hurtige til at melde ud, at der muligvis kunne være tale om en forbrydelse, og det viste sig at være sandt, da de senere fandt hende på en 32-årig mands adresse i Korsør.

Manden blev anholdt, sigtet og varetægtsfængslet, men det viste sig, at sigtelserne mod den 32-årige ikke var færdige med at tikke ind.

Senere udvidede politiet nemlig sigtelserne til også at omfatte drabet på Emilie Meng i 2016 samt et overfald og voldtægtsforsøg på en 15-årig efterskoleelev i Sorø i 2022. Sigtelser som han nægter sig skyldig i.

Og inden længe står retssagen for døren, men allerede nu tegner der sig et billede af en juridisk proces som forberedes ned til mindste detalje.

Der er nemlig planlagt et forberedende retsmøde i dag - men det bliver ikke hvilket som helst møde.

Mødet har nemlig til opgave at lægge de sidste brikker på plads inden maj, hvor sagen officielt ruller i gang.

Anklager Susanne Bluhm fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har over for Ekstra Bladet bekræftet det forberedende mødes afholdelse, mens yderligere detaljer holdes tæt ind til kroppen af både anklagemyndigheden og forsvar.

Disse forberedende møder er standardprocedure før større sager, og ses som et skridt hvor rettens tidsplan og eventuelle procedurale indvendinger finpudses.

Peter Secher, en advokat med ligeledes stor erfaring fra straffesager, lægger heller ikke skjul på, at parterne tirsdag får mulighed for at hænge 'vasketøjet til tørre indendørs i stedet for til skue i et offentligt retsmøde':

"Man får styr på en masse praktiske ting inden retssagen. Hvad er tvisten, hvad er vi er enige og uenige om af formelle problemer, så man kan tage stilling inden. Meningen er, at man får en hovedforhandling, der glider glat, og at man kan holde sig inden for den tid, der er afsat. Hvis du har indkaldt 35 vidner, og forsvareren for eksempel går i gang med at protestere mod en formel problemstilling, så ryger tidsplanen, og der er 35 vidner, der skal rykkes. Så man får klappet tingene lidt af inden", siger han ifølge Ekstra Bladet.

Så når i morgen lakker mod enden er begge parter så småt ved at være klar til at tage hul på den tragiske sag, der begynder 14. maj. Der er afsat 18 dage med forventet dom i slutningen af juni.