Nu skal transportsektorens overenskomst i hus

Omkring 80.000 lagerarbejdere, chauffører og havnearbejdere i transportsektoren skal have nye overenskomster. Og nu gør parterne et forsøg ved forhandlingsbordet, når de mødes torsdag klokken 13.

Det oplyser DI.

Det er 3F Transport med formand Jan Villadsen og DI med direktør Karsten Dybvad, der gør forsøget på torsdag i Industriens Hus i København.

Flere andre venter netop på, at transportsektoren får en overenskomst i hus. Branchen fungerer som spydspind for andre overenskomster på normallønsområdet.

Mens det er CO-Industri og DI, der baner vejen for de øvrige overenskomster på minimallønsområdet, er det Transporten, der gør det på området for normalløn.

På minimallønsområdet aftales en mindstebetalingssats, der er lønmæssig bundgrænse på overenskomstområdet, mens den faktiske løn forhandles på den enkelte virksomhed.

Men på normallønsområdet fastsættes det meste af lønnen i overenskomsten, og der er ikke indbygget mulighed for at forhandle løn i overenskomstperioden. Der kan dog lokalt forhandles individuelle og kollektive tillæg.

Der er gang i overenskomstforhandlinger flere steder. Hos Finansforbundet og Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) måtte man tirsdag morgen afbryde forhandlingerne om en ny overenskomst, som omfatter cirka 50.000 ansatte.

Finansforbundet ønsker i stedet, at forhandlingerne fortsætter senere i Forligsinstitutionen.

Også i byggeriet, der hører ind under minimallønsområdet, arbejder man på at få nye overenskomster i hus. Forhandlingerne om overenskomsten, der omfatter 110.000 ansatte, er starter i denne uge.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip