Ny akutpakke skal hjælpe patienter væk fra gangene

Skrevet af admin

21/01/2016

Dagens topnyheder

Regeringen vil overbelægning på landets sygehuse til livs. Det skriver Berlingske torsdag, hvor forhandlingerne om en akutpakke på 400 millioner kroner begynder.

Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde (V) vil stå i spidsen for forhandlingerne, som skal sætte en stopper for de overfyldte hospitaler.

- Overbelægning på sygehusene i form af patienter på gangene og i skyllerum er en uværdig behandling af specielt vores ældre medborgere, og det skal vi gøre noget ved, siger Sophie Løhde i en skriftlig kommentar til Ritzau.

Regeringen har i finansloven sat 1,2 milliarder kroner af til en national handlingsplan for ældre medicinske patienter. Det skal ske i årene fra 2016-2019.

Udgangspunktet for forhandlingerne er altså, at en tredjedel af de 1,2 milliarder bliver øremærket akutpakken.

- Akutpakken skal på den korte bane sætte fokuseret ind dér, hvor problemet med patienter på gangene er størst. Nemlig på de medicinske og geriatriske afdelinger, siger Sophie Løhde.

Akutpakkens 400 millioner kroner skal bruges til at ansætte mere personale på især de medicinske afdelinger, forklarer sundhedsministeren.

- Det er tanken, at en del af pengene i akutpakken skal bruges på flere læger og sygeplejersker ude på sygehusafdelingerne.

Desuden skal der bruges penge på, at arbejdet på sygehusene skal organiseres bedre. Desuden kan kommunerne forvente at blive idømt højere bøder, hvis de ikke får hentet deres færdigbehandlede patienter hurtigt hjem.

Omkring 220 millioner kroner fra akutpakkens 400 millioner skal gives til hospitalerne allerede i år, hvis det står til regeringen.

/ritzau/