Nye projekter skal knække DHF's medlemsfald

Håndboldsporten i Danmark oplever store medlemsudfordringer, og den nedadgående medlemskurve risikerer at fortsætte i de kommende år.

Det konkluderer rapporten "Håndbold i Danmark", som er udarbejdet af Danmarks Idrætsforbund (DIF) for Dansk Håndbold Forbund (DHF).

Ifølge generalsekretær i DHF, Morten Stig Christensen, er rapporten et vigtigt redskab i kampen for at bremse tilbagegangen.

- Det er ikke nyt for os, at medlemstallet er dalende, og vi ser på det med største alvor. Derfor har vi allerede flere projekter i gang, der tilsammen skal vende den negative udvikling.

- Vi oplever mange positive tendenser og gode historier rundt omkring i landet, selvom det samlede billede peger på medlemsnedgang, siger Morten Stig Christensen i en pressemeddelelse fra DHF.

Forbundet har blandt andet sat gang i projektet "Håndbolden tilbage til København", der skal være med til at knække den negative tendens, tilføjer generalsekretæren.

- Vores københavnerprojekt er en målrettet indsats til foreningerne i hovedstadsområdet, håndboldfitness er et nyt koncept, der fokuserer på rekruttering og fastholdelse af seniorer, og "Trille Trolle" skal få de allermindste til at få øjnene op for håndboldsporten og foreningslivet i en ung alder.

Den seneste rapport konkluderer, at over en periode på 15 år er hver fjerde håndboldspiller droppet ud af de danske håndboldklubber, hvilket svarer til over 2000 medlemmer i gennemsnit om året.

Desuden siger rapporten, at man ved en fremskrivning er kommet frem til, at det faldende antal medlemmer vil fortsætte. I 2017 risikerer DHF's medlemstal således at komme under 100.000 for første gang siden 1970.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip