Nykredit og Totalkredit strammer bidragsskruen igen

Skrevet af admin

04/02/2016

Dagens topnyheder

Kunderne hos realkreditselskaberne Nykredit og Totalkredit kan se frem til øgede gebyrer - det såkaldte bidrag - på deres realkreditlån.

Nyheden kommer fra Nykredit selv i forbindelse med meddelelsen om, at man stiler efter en børsnotering.

I den forbindelse ser selskabet sig nødsaget til at hæve bidragssatserne.

- En børsnotering kræver, at Nykredit leverer et afkast på niveau med markedet for at kunne tiltrække kommende investorer.

- Derfor varsler vi i dag en prisstigning for boligejere med et realkreditlån for at forbedre indtjeningen og samtidig sikre den kapitalpolstring, der er nødvendig på grund af de kommende kapitalkrav, hedder det i pressemeddelelsen.

Prisstigningerne gælder også kunder i Totalkredit - der ejes af Nykredit - og varierer efter låntype.

En kunde, der har lån med fast rente og som betaler afdrag, slipper eksempelvis med en merudgift på 80 kroner om måneden pr. lånt million.

I den anden ende af gebyrspektret må en F1/F2-låner aflevere 230 kroner ekstra om måneden pr. lånt million.

Nykredit hævder, at stigningerne i bidragssatsen ville have været endnu højere, hvis ikke man havde besluttet at gå på børsen.

Forklaringen er, at børsnoteringen er med til at rejse en væsentlig del af den kapitalpolstring, som selskabet skal finde.

Nykredits bestyrelse har i øvrigt også indstillet, at man sælger de attraktive bygninger i København, hvor selskabet i dag har hovedsæde.

/ritzau/