Nyt bombeattentat i Volgograd: Mindst 10 er dræbt

Antallet af dræbte efter mandag morgens bombeangreb mod en trolleybus i den russiske by Volgograd er nu officielt 15, oplyser byens hospitalsmyndigheder til nyhedsbureauet Itar-Tass.

- 12 personer blev dræbt på stedet, mens to døde på vej til sygehuset. En person udåndede på hospitalet, siger en kilde, der tilføjer, at der lige nu befinder sig 27 sårede på hospitalet efter bombeangrebet mod bussen.

Sikkerhedskilder oplyser til det russiske nyhedsbureau Interfax, at der var tale om en meget kraftfuld eksplosion, som efterforskere ifølge nyhedsbureauet AFP mistænker en mandlig selvmordsbomber for at stå bag.

Efterforskerne mener også, at der er sammenhæng mellem bomben mandag, og det angreb, der søndag kostede mindst 17 personer livet, da en kvindelig selvmordsbomber detonerede en sprængladning foran hovedindgangen til Volgograds hovedbanegård.

Meget tyder på, at 26-årige Oksana Aslanova fra Dagestan stod bag selvmordsangrebet. Hjemmesiden lifenews.ru offentliggjorde et billede af hende liggende i ruinerne efter bombesprængningen.

Ifølge lifenews.ru har Oksana Aslanova været gift med to islamister, der er blevet dræbt i kampe med russiske styrker i det nordlige Kaukasus.

Kvinder, der går i døden med en selvmordsbombe, bliver betegnet som "sorte enker" i Rusland. De er kvinder, som søger hævn for dræbte familiemedlemmer ved at angribe russiske civile.

De to angreb finder sted kort tid før vinter-OL i Rusland i den nordkaukasiske by Sotji på den østlige side af Sortehavet. Begivenheden begynder 7. februar.

Sotji ligger tæt på de oprørske nordkaukasiske regioner, Dagestan, Ingusjetien og Tjetjenien.

Volgograd, der tidligere hed Stalingrad, er den største by i regionen. I oktober mistede seks personer i byen livet, da en kvindelig selvmordsbomber udløste en sprængladning i en bus.

Stærke oprørskræfter ønsker en nordkaukasisk, islamistisk stat i Rusland.

/ritzau/Itar-Tass

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip