Nyt studie chokerer: Skolemobberne klarer sig bedre og tjener mere senere i livet

Skrevet af Mathias Busekist

8 uger siden

|

24/03/2024
Studiet viser, at elever, som udviste aggressiv adfærd i skolen i form af eksempelvis mobning eller raserianfald, tjener flere penge og har højere jobtilfredshed senere i livet.

Dagens topnyheder

Hvis du hører til dem, der er så heldige at have et stabilt samt velbetalende arbejde, så kan det være, at du samtidig hører til dem, der mobbede de andre børn i skolen.

Således viser et nyt studie, at de elever, som har udvist aggressiv adfærd i sin tid i skolen, herunder i form af eksempelvis mobning eller raserianfald, senere i livet tjener flere penge og har højere jobtilfredshed.

Det skriver B.T, som citerer The Guardian.

Studiet, der er udarbejdet af et hold forskere fra University of Essex, er udarbejdet ved hjælp af 7000 mennesker, som alle har det til fælles, at de er født i 1970. Forskerne har interviewet deres skolelærer for at høre, hvad de havde at sige om dem, hvilket så efterfølgende sammenlignes med deres professionelle liv som 46-årige.

"Vi fandt, at de børn, som ifølge lærerne havde problemer med opmærksomheden, relationer til jævnaldrende og følelsesmæssigt ustabilitet, endte med at tjene mindre i fremtiden," siger en af forfatterne til studiet, professor Emilia Del Bono, ifølge The Guardian.

Hun siger videre, at "vi var overraskede over at finde en stærk sammenhæng mellem aggressiv opførsel i skolen og højere indkomst senere i livet".

Del Bono lufter til mediet sin teori om, hvorfor det hænger sådan sammen:

"Det er muligt, at klasseværelset er et konkurrencepræget sted, og at børn lærer at vinde konkurrencen med aggression og så efterfølgende tager det med sig til arbejdspladsen, hvor de fortsætter med at konkurrere aggressivt for det bedst betalte job."

Resultatet betyder ikke, at man skal opfordre sine børn til at mobbe og være aggressive, siger Del Bono. I stedet vurderer hun, at man skal lære sit barn at forsvare sig selv mod dem, der mobber.