Nyt udspil foreslår hjemmepleje-app: Ældre skal bestemme over eget hjem

Forestil dig, at der fandtes en ældrepleje-app. En app, der gjorde det muligt som hjemmehjælper at stille ens arbejdskraft til rådighed. Hvor den ældre og arbejdstageren frit kunne planlægge støvsugning, brusebad og madlavning.

Sådan et scenarium må gerne blive en realitet, hvis det står til Liberal Alliance.

Med et nyt udspil vil partiet lade den teknologiske udvikling i højere grad end i dag sætte sit præg på velfærdssystemet.

Det skriver Liberal Alliance i en pressemeddelelse.

For der er et utal af teknologiske muligheder, der kan hæve servicen og sænke omkostningerne i den offentlige sektor, lyder det.

- Vi skal give borgerne magten over deres eget liv. Det hænger ikke sammen, at man i mødet med det offentlige er underlagt en række procedurer og regler, som er til fordel for bureaukratiet og ikke borgeren, siger Liberal Alliances it-ordfører, Christina Egelund, i meddelelsen.

- Det burde være muligt for de borgere, som er afhængige af hjælp i det daglige, at bestille lige præcis den hjælp, de har brug for, når de har brug for det, siger hun.

Såkaldt "disruption", hvor man satser på innovativ teknologi, har allerede bredt sig i den private sektor, påpeger Christiana Egelund.

- Vi skal turde lade den offentlige sektor disrupte på samme måde, som mange private sektorer bliver disruptet i dag, siger hun.

- Hvis ikke vi tør gøre det, svarer det til, at mens vi privat streamer vores musik på Spotify, insisterer vi på, at den offentlige sektor skal holde fast i kassettebåndet.

Ud over flere smarte digitale redskaber i velfærdssystemet foreslår Liberal Alliance blandt andet, at nye udbudsregler lægger statslige it-projekter i graven, og at der sættes en stopper for masseovervågning af borgernes internetadfærd.

/ritzau/

Dagens Gossip