Nyt undertøj skal forhindre voldtægt - se videoen

Det amerikanske firma AR Wear (anti-rape) har designet undertøj, der skal sikre kvinder mod voldtægt.

Det nye undertøj gør det svært, nærmest umuligt lover AR Wear, for en voldtægtsforbryder at flå de inderste klæder af sit offer.

Undertøjet er nemlig lavet et i meget holdbart materiale, der er noget nær umuligt at skære eller rive i stykker. Samtidig sidder undertøjet fast på kroppen på en måde, som gør det meget svært for andre end personen selv at få det af.

Underbukserne ligner hotpants og er udstyret med et lille spænde, som kræver snilde at åbne.

Det lover firmaet bag i en salgsvideo, som du kan se nederst på siden.

- Vi udviklede dette produkt, for at kvinder og piger kan få mere magt til at kontrollere resultatet af seksuelle overgreb. Vi ønskede at give noget ro i sindet i situationer, der forårsager ængstelse, såsom at gå ud på en blind date, en løbetur om aftenen, gå i byen, rejse i ukendte lande og andre aktiviteter, der kan gøre én bekymret over muligheden for at blive overfaldet, siger en talskvinde fra AR Wear.    

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Ideen med "voldtægts-sikkert" undertøj er i opstartsfasen. Og på crowdfundingsiden Indiegogo.com for iværksættere, har AR Wear løftet sløret for deres ide i håbet om at få økonomisk støtte.

Hvis AR Wear får 50.000 dollars kan de fortsætte med at udvikle konceptet.

Ikke alle kan se pointen med det specielle undertøj. En del tvivlere, herunder en skribent fra The Daily Dot, har kommenteret på ideen.

- Det er fine intentioner, men i bund og grund sender det beskeden om, at hvis en kvinde vil undgå voldtægt, skal hun sikre udvalgte dele af sin krop med et moderne kyskhedsbælte.  Det flytter ansvaret for at undgå overgreb fra overfaldsmanden til offeret, skriver hun i sit indlæg.

AR Wears sortiment byder også på sportstights, leggins og shorts - der alle er svære at få af eller ødelægge.  

SE VIDEOEN HER:
 

Dagens Gossip