Øjenvidner: Drabsmand skød politiker flere gange

Det britiske parlamentsmedlem Jo Cox blev angiveligt skudt flere gange og med fuldt overlæg, da hun torsdag blev angrebet i byen Birstall. I hvert fald hvis man skal tro beskrivelserne fra to øjenvidner, der var på stedet.

Clarke Rothwell siger til BBC, at han blev opmærksom på, at noget var galt, da han hørte en lyd, der lød, som en ballon der sprang. Bare meget højere.

- Da jeg så mig omkring, stod der en mand i 50'erne med en hvid baseballkasket på og en pistol i hånden. En meget gammeldags udseende pistol.

- Han skød først damen en gang og så en gang til. Så gik han ned på knæ, lænede sig ind over hende og skød hende igen i området omkring hovedet, siger han til BBC.

Han fortæller, at der efterfølgende var en person, der prøvede at få fat i manden. Manden trak efterfølgende en kniv og gik til angreb på Jo Cox igen.

- Der var mennesker, der skreg og løb væk fra området, siger Clarke Rothwell.

Hithem Ben Abdallah, der også var i området, fortæller til BBC, at pistolen næsten så hjemmelavet ud. Han fortæller samtidig, at en mand forsøgte at overmande drabsmanden uden held.

- Overfaldsmanden sparkede til hende, mens hun lå på jorden, siger han til BBC.

Jo Cox var medlem af det britiske parlament for partiet Labour. Torsdag aften meddeler britisk politi, at hun er afgået ved døden efter angrebet tidligere på dagen. Motivet for angrebet er endnu ukendt.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip