Østrig indkalder til endnu et krisemøde om flygtninge

Den østrigske regering vil have handling bag aftalen mellem EU og Tyrkiet om at sætte ind for at få flygtningekrisen under kontrol. Derfor ønsker Østrig et topmøde blandt de lande, der bokser med problemerne, den 17. december.

Det skriver den østrigske avis Der Standard, som oplyser, at den har fået planen bekræftet i det østrigske kanslerkontor i Wien, Østrigs hovedstad.

Ifølge avisen er det planen at holde topmødet på Østrigs ambassade i Bruxelles.

Her skal forbundskansler Werner Faymann være vært for lederne af en række lande, som har problemer med tilstrømning af mange migranter og flygtninge eller med grænseproblemer. Også den tyrkiske premierminister, Ahmet Davutoglu, skal være med.

Avisen skriver, at blandt de EU-lande, som er inviteret, er Tyskland, Finland, Sverige og Grækenland, hvortil mange flygtninge og migranter kommer fra Tyrkiet.

Også EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, ventes til mødet, der er planlagt til at finde sted umiddelbart inden et længe planlagt EU-topmøde i Bruxelles for alle 28 EU-lande senere samme dag.

Det har lørdag aften ikke været muligt at få oplyst, om Danmark også er inviteret med til særmødet.

Det skal være en anden runde efter topmødet i slutningen af november, da Tyrkiet og EU blev enige om at gennemføre en række tiltag for at få standset strømmen af migranter og flygtninge fra Tyrkiet til EU.

Avisen skriver, at det, der vil stå i centrum på mødet, vil være drøftelser om, hvordan EU's ydre grænser beskyttes, og en mere retfærdig fordeling af flygtninge blandt lande, der er villige til at tage imod dem.

Videre skriver Der Standard, at det også skal drøftes, om der kan arrangeres lovlig indrejse af potentielle flygtninge direkte fra kriseområder og fra Tyrkiet.

Siden juli er der anslået kommet omkring 700.000 migranter og flygtninge over Middelhavet til Grækenland fra Tyrkiet.

De mange mennesker er for langt de flestes vedkommende rejst mod Nordeuropa for at forsøge at få asyl i blandt andet Tyskland og Sverige.

Tyrkiet har også sine flygtningeproblemer at slås med. Det anslås, at der bor omkring 2,3 millioner syriske flygtninge i Tyrkiet.

/ritzau/

Dagens Gossip