Olsen bøvler med puslespil på midtbanen

Er der plads til både Thomas Kahlenberg og Pierre-Emile Højbjerg på samme tid? Skal William Kvist spille fra start? Og hvad med Jakob Poulsen, Andreas Christensen, Thomas Delaney og Daniel Wass?

Det er blot nogle af de besværlige dilemmaer på midtbanen, som landstræner Morten Olsen bøvler med forud for den første af to playoffkampe mod Sverige, der handler om en billet til næste års EM-slutrunde i Frankrig.

Det er på midtbanen, der er mest tvivl om pladserne. Mest af alt fordi Olsen slet ikke har fundet formlen i de seneste fire landskampe mod Frankrig, Portugal, Armenien og Albanien, der alle er endt uafgjort eller med nederlag.

Landstræneren har prøvet med Højbjerg som defensiv midtbanespiller, men det har ikke fungeret. Wass har heller ikke slået til på landsholdets centrale midtbane i de seneste kampe.

Kvist er ikke så sikker, som han tidligere har været på en startplads, og der er da også andre gode alternativer til pladsen som midtbanestyrmand.

- Vi har Kvist, Jakob Poulsen, AC (Andreas Christensen, red.), og hvis vi er rigtigt gode med bolden et par stykker mere.

- Det er vel det, vi har, men det er vel også rigeligt, siger Olsen med henvisning til Højbjerg og Kahlenberg.

Højbjerg erkender, at han ikke har præsteret i de seneste landskampe, men han håber at få lov til at spille mod Sverige.

- Det handler ikke om at tro, at jeg skal afgøre det hele. Det handler om, at jeg skal gøre holdet bedre. Det er ikke bare noget, man lige gør, men det er min opgave, forklarer han.

- Som ung skal man være fleksibel og åben for muligheder. Jeg gør, hvad der bliver sagt.

- Jeg har det bedst, når jeg kan komme lidt mere med frem og deltage i det offensive spil, siger 20-årige Højbjerg.

/ritzau/

Dagens Gossip