Olsen om playoff-plads: Det er vores egen skyld

Det danske landshold har kun sig selv at takke for, at EM-kvalifikationen skal sikres over en omvej med playoff-kampe i november.

Sådan lyder det fra landstræner Morten Olsen på en sløj aften, hvor Albanien snuppede andenpladsen i Danmarks gruppe, og hvor danskerne selv fulgte op med at tabe 1-2 til Frankrig i testkampen i Telia Parken.

- Selvfølgelig er vi skuffede. På forhånd regnede vi med, at det var Portugal og Serbien, vi skulle kæmpe med om de to EM-pladser.

- Vi sørgede selv for, at Serbien sluttede efter os. At vi ikke kom foran Albanien er vores egen skyld, og det er ikke godt nok, erkender Morten Olsen til Kanal 5.

Hans hold har haft iøjnefaldende målscoringsproblemer i den sidste del af EM-kvalifikationen, men Olsen afviser, at det er årsagen til den skuffende placering.

Også gruppevinderen Portugal havde problemer med at lave mål, men sluttede alligevel som en klar gruppevinder, påpeger landstræneren.

- Portugal scorede i fem minutters overtid i Parken. De scorede også i overtiden i Albanien, hvor de havde problemer. Det har været en gruppe, hvor holdene har været gode til at forsvare. Det har vi også været, siger Olsen.

Han tager nederlaget til Frankrig søndag aften med fatning. Danmark var ganske enkelt oppe mod et langt bedre hold, lyder det fra landstræneren.

- I dag mødte vi et hold, der er en klasse bedre end Portugal, som vi tabte til i torsdags. Hvis vi skal slå franskmændene, skal vi have en rigtig god dag, og de skal have en rigtig dårlig dag. Frankrig har et fantastisk hold, siger Morten Olsen.

Med blikket rettet mod playoff-kampene i november fremhæver han den nye venstreback Riza Durmisi som en opmuntring, ligesom det glæder Olsen, at Nicolai Jørgensen er i bedre fysisk forfatning end længe.

/ritzau/

Dagens Gossip