Oxford leverer FA Cup-sensation mod Swansea

10/01/2016

FA Cuppen i England, verdens ældste pokalturnering, har tradition for at give store overraskelser. Det var netop, hvad Oxford fra fjerdebedste række leverede søndag.

På hjemmebane blev Premier League-holdet Swansea sendt ud af den prestigefyldte turnering efter en sensationel sejr til Oxford på 3-2.

For en måned siden fyrede Swansea klubbens manager Gary Monk efter en skuffende start på sæsonen. Men erstatningen Alan Curtis har stadig problemer med at få holdet til at fungere.

Det beviste man igen søndag med nederlaget til upåagtede Oxford.

Swansea kom endda foran midtvejs i første halvleg på et drømmemål af Jefferson Montero.

Bafétimbi Gomis spillede Montero fri i feltet med en fræk hælaflevering, og Montero gjorde arbejdet færdig med en lige så fræk hælafslutning.

Selv om Swansea brugte en del reserver i kampen, virkede man til at være i kontrol. Men på tærsklen til pausen fik Oxford tilkendt et straffespark.

Det udnyttede Liam Sercombe, da han hamrede bolden ind midt i mål, og så var alt åbent igen.

Målet gav hjemmeholdet en masse selvtillid, og i anden halvleg nærmede man sig sensationen, da midtbanespilleren Kemar Roofe med to scoringer bragte Oxford på 3-1.

Bafétimbi Gomis reducerede til 2-3 25 minutter før tid, men Swansea fik ikke den udligning, som ville udløse en omkamp i Wales.

I stedet præsterede Oxford sæsonens hidtil største sensation i FA Cuppen og er klar til næste runde.